انواع مواد شیمیایی صنعتی

انواع مواد شیمیایی صنعتی در تولید فرآورده های صنعتی، ایجاد خودکفایی و افزایش ذخایر ارزی صنایع نقش دارند. مواد شیمیایی موجود در بازار در طیف های گوناگونی دسته بندی می شوند، از همین رو، شناخت انواع اقلام مواد شیمیایی می تواند در انتخاب متریال صنعتی مرغوب برای کارخانجات، راهگشا باشد. مواد شیمیایی از دیرباز در صنعت کیمیاگری به مصرف می رسیدند. با ظهور انقلاب صنعتی، ساختار شیمیایی بسیاری از مواد صنعتی، تحول تازه ای پیدا کرد. انواع مواد شیمیایی رایج در صنعت را می توان از حیث غلظت ph (پی هاش) به دو دسته اسیدی، بازی و خنثی طبقه بندی کرد. با وجود این، برای تقسیم بندی مواد به دسته های مختلف، می توان مسائلی نظیر حلالیت، خواص الکترولیت، آلی و غیر آلی بودن، و ... را نیز در نظر داشت. در ادامه، برای رفع سردرگمی مصرف کنندگان، به معرفی اقلام رایج مواد شیمیایی می پردازیم.

انواع مواد شیمیایی صنعتی

رایج ترین اقلام از انواع مواد شیمیایی صنعتی

مواد شیمیایی به دو دسته مواد شیمیایی آزمایشگاهی و مواد شیمیایی صنعتی تقسیم بندی می شوند که هر یک از این مواد دارای کارایی و خواص مختلفی هستند. شایان ذکر است این نوع مواد دارای تفاوت هایی با یکدیگر نیز می باشند، برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به شما عزیزان پیشنهاد می دهیم مطلب انواع تفاوت مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی را مطالعه کنید.
برای شناسایی انواع مواد شیمیایی صنعتی که به عنوان فرآورده نهایی و یا مواد افزودنی به اقلام دیگر مورد بهره برداری قرار می گیرند، باید خواص مواد را بشناسید. هر یک از اقلام مواد از لحاظ خواص در طیف غلظت PH، حلالیت، خواص کربنی، رسانایی و ... قرار می گیرند. در ادامه، به طور مفصل و جداگانه، هر طیف از اقلام را مشخص می سازیم.

انواع مواد شیمیایی رایج در صنعت از لحاظ غلظت اسیدی (PH)

مواد شیمیایی متنوع در صنعت از لحاظ غلظت ph اسیدی، در 3 دسته زیر قرار می گیرند:
- مواد صنعتی شیمیایی با خاصیت اسیدی: موادی که واحد ph آن ها کمتر از عدد 7 به دست بیاید، جزو مواد شیمیایی آزمایشگاهی با خاصیت اسیدی قلمداد می شوند.
- مواد شیمیایی صنعتی خنثی: ph این دسته از مواد از نظر غلظت اسیدیته، با عدد 7 نمایان می گردد.
- بازهای شیمیایی: به طور کلی، ماده ای که ترکیبات شیمیایی آن در آب، PH بیشتر از 7 را به دست بدهد، در محدوده بازها قرار می گیرد.

انواع مواد شیمیایی آزمایشگاهی

انواع مواد شیمیایی موجود در صنعت از نظر حلالیت

مواد شیمیایی گوناگون در صنعت را می توان از لحاظ حلالیت (انحلال پذیری) در سه طیف زیر قرار داد:
- محلول های شیمیایی صنعتی: مواد از نظر انحلال پذیری به شرطی که میزان حلالیت آن ها در آب از یک گرم حل شونده در 100 گرم  آب، بیشتر باشد محلول شمرده می شوند. متانول ها، اتانول ها، ساکاروز ها و ... را از این طیف بشمارید.
- مواد شیمیایی صنعتی نامحلول: انحلال پذیری مواد نامحلول در بازه بین 0.01 گرم الی 1 گرم حل شونده در 100 گرم آب قرار دارد. از طیف گسترده این مواد می توان به نقره کلرید و باریم سولفات اشاره کرد. بدیهی است که مواد نامحلول در صورتی چگالی بیشتری از آب داشته باشند در آب، کاملا ته نشین خواهند گشت.
- مواد کم محلول صنعتی شیمیایی: مواد با انحلال پذیری کمتر از 0.01 گرم حل شونده در 100 گرم آب، کم محلول تلقی می شوند. بر همین اساس، هگزانول و کلسیم سولفات مثال بارزی از مواد کم محلول در آب به حساب می آیند.

مواد شیمیایی صنعتی از منظر خواص الکترولیت

الکترولیت به ماده حل شده از یک محلول آبی گفته می شود، که رسانایی الکتریکی نهفته در آن از آب خالص بیشتر باشد. عمده ترین دسته بندی مواد در این طیف، به الکترولیت های قوی و الکترولیت های ضعیف اشاره دارد.

مواد شیمیایی آزمایشگاهی

تشخیص مواد شیمیایی آلی از غیر آلی

 مواد شیمیایی از لحاظ آلی و غیر آلی از یکدیگر قابل تشخیص به نظر می رسند. از این منظر، موادی که ساختار آن ها مبتنی بر کربن باشد، مواد آلی (معدنی) قلمداد می شوند. ترکیبات معدنی، عمدتا ساختاری تغییر ناپذیر در صورت واکنش با سایر مواد شیمیایی خواهند داشت. 

چگونه مواد شیمیایی صنعتی آنتی باکتریال تهیه کنیم؟

چنانچه که مواد شیمیایی صنعتی آنتی باکتریال باشند، خاصیت ضد میکروب روی بطری و یا بروشور آن ها نقش می بندد. مواد ضد میکروبی به این منظور به دیگر اقلام مواد افزوده می شوند، که جلوی رشد باکتری ها و قارچ ها را بگیرند. ضد میکروب های نگران کننده در صنعت عمدتا عبارت از ترکیبات هالوژنه معطر نظیر تری کلو کاریان و تریکلوزان، نانو نقره و ... خواهند بود. کاربرد مواد شیمیایی آنتی باکتریال در صنعت به طور معمول در وسایل آشپزخانه، ظروف حمل و نقل غذا، مت های ورزشی و ... دیده می شود. استفاده از مواد شیمیایی آنتی باکتریال صنعتی در ظروف حمل و نقل غذا، به شکل بالقوه در افزایش طول عمر مواد غذایی مؤثر است.

مواد شیمیایی صنعتی در آزمایشگاه

مواد شیمیایی صنعتی در آزمایشگاه، شامل ترکیبات شیمیایی با گرید آزمایشگاهی می شوند. محققان آزمایشگاه ها، این مواد را عمدتا به لحاظ بهره برداری در کارهای پژوهشی و تحقیقاتی به مصرف می رسانند. از همین رو، مواد شیمیایی آزمایشگاهی می بایست حاوی درصد خلوص بالا و کیفیت مرغوب باشند. درصد خلوص مواد آزمایشگاهی باکیفیت، عمدتا معادل ۹۹٪ و یا بیشتر خواهد بود. اکثر شرکت های معروف تولید کننده مواد آزمایشگاهی با برندهای سیگما آلدریچ، مرک، پاب کم و… به تولید مواد شیمیایی گرید آزمایشگاهی با درصد خلوص بالا می پردازند. در دهه های اخیر، کشورهایی نظیر روسیه و چین در راستای تولید مواد با کیفیت بالا برای به مصرف رساندن در آزمایشگاه ها، تلاش های موفقیت آمیزی داشته اند. مواد شیمیایی تست شده در آزمایشگاه، جهت مصرف در صنایع دارویی و غذایی، مجوز بهداشت دریافت می کنند. همچنین در آزمایشگاه ها عمدتا استانداردهای خاصی برای بررسی کیفیت مواد صنعتی شیمیایی در نظر گرفته شده است.  

مواد شیمیایی صنعتی در آزمایشگاه

کلام پایانی
با توجه به سردرگمی مصرف کنندگان مواد شیمیایی صنعتی به دلیل تنوع این مواد در بازار، لازم بود که اقلام مختلفی از این طیف مواد به کاربران، معرفی گردد. در همین رابطه، فهرستی از مواد شیمیایی بر اساس طبقه بندی های گوناگون صنعتی را به شما شناساندیم. اکنون با ترکیبات مواد قلیایی آشنایی کامل دارید، و اسید و باز را به راحتی از هم تشخیص می دهید. همچنین مواد الکترولیت قوی و ضعیف را از یکدیگر تفکیک کردیم، تا به درک بهتری از خواص الکتریسیته مواد شیمیایی برسید. چنانچه ابهاماتی پیرامون ساختار بعضی از مواد شیمیایی در ذهن شما نقش بسته است، که هنوز به پاسخ آن ها دست نیافته اید در بخش نظرات کاربران فعال باشید.

اطلاعات تماس

آدرس: تهران ، اتوبان چمران جنوب - نرسیده به میدان توحید- باقرخان غربی -پلاک ۱۰۱ - واحد ۳

تلفن های تماس : 02166412612  و  02166412608

 

مشاوره قبل از خرید

شما میتوانید با تماس با کارشناسان ایمن گستر شیمی از مشاوره رایگان استفاده کرده و ما به صورت کامل پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستیم ، همچنین اگر کالای خاصی مد نظر شما باشد در تهیه آن شما را راهنمایی کنیم .

درخواست مشاوره
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به ایمن گستر شیمی می باشد .