شش حالت از مواد شیمیایی مختلف

همه ما در حالت کلی سه حالت از مواد شیمیایی را دیده و شنیده ایم؛ ما در این مقاله قصد داریم تا سه حالت دیگر از ماده را به شما معرفی کرده و از منظر های مختلف مورد بررسی قرار دهیم.جامد،مایع و گاز سه حالت از ماده هستند که همه ما شناختی نسبی از این سه حالت داریم اما پلاسما ، چگال بوز و چگال فرمیونی سه حالت ناشناخته دیگر هستند که در اینجا به ویژگی های این سه حالت خواهیم پرداخت.

شش حالت از مواد شیمیایی مختلف

مایع

یکی از متداول ترین شکل مواد مایع است که دارای ویژگی های منحصر به فردی میباشد. شکل فیزیکی مایعات نسبت به گاز ها بسیار منسجم تر و نسبت به جامدات از هم گسیخته میباشد.مولکول های مایعات نه اندازه گازها از هم دور هستند و نه به اندازه جامدات به هم نزدیک هستند؛از این رو میتوان مایعات را از ظرفی به ظرف دیگر ریخت اما سرعت جریان مایعات مختلف،متفاوت بوده و به نکات زیادی بستگی دارد.

مایع

جامد

جامدات مقاوم ترین شکل مواد هستند که این مقاومت در زمینه تغییر شکل بسیار قدرتمند عمل کرده و تغییر شکل در جامدات به سختی صورت میگیرد. دلیل وجود این ماهیت در جامدات قطعا نیروهای  بین مولکولی میباشد. فاصله مولکولی در جامدات بسیار پایین است؛ از این رو جامدات بسیار شکننده هستند.

جامد

گاز

اگر بخواهیم نسبت به تعاریفی که از جامد و مایع داشتیم؛تعریف درستی از گازها داشته باشیم؛میتوان گفت گازها دارای مولکول هایی با بیشترین فاصله مولکولی هستند که این فاصله حتی منجر به ایجاد شکل و کالبد در گازها نمیشود. در حالت گازی ، مولکول‌ها آزادانه به اطراف حرکت کرده و با یکدیگر و نیز با دیواره ظرف برخورد میکنند. فاصله مولکول‌ها در حالت گازی در حدود چند ده برابر فاصله آنها در حالت مایع و جامد است.

گاز

پلاسما

اولین حالت ناشناخته از مواد که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت پلاسما است.پلاسما ماهیتی شبیه به گاز دارد که تعدادی از الکترون های خود را از دست داده است. پلاسما شبیه به گاز است، ولی مرکب از ذرات باردار متحرکی به نام یون است. یون‌ها بشدت تحت تاثیر نیروهای الکتریکی و مغناطیسی قرار میگیرند. مواد طبیعی در حالت پلاسما عبارتند از انواع شعله، بخش خارجی جو زمین، اتمسفر ستارگان، بسیاری از مواد موجود در فضای سحابی و بخشی از دم ستاره دنباله دار و شفق‌های قطبی شمالی که نمایش خیره کننده ای از حالت پلاسمایی ماده است.

پلاسما

چگال فرمیونی

هر اتم که حاصل جمع تعداد الکترون ، پروتون و نوترون هایش فرد باشد فرمیون است . به عنوان مثال ، اتم های پتاسیم با عدد جرمی ۴۰ فرمیون هستند زیرا دارای ۱۹ الکترون ، ۱۹ پروتون و ۲۱ نوترون هستند و حاصل جمع این سه عدد برابر ۵۹ می شود . میدان مغناطیسی باعث می شود که اتمهای منفرد با هم جفت شوند و میزان جفت شدگی اتمها در این حالت با تغییر میدان مغناطیسی قابل کنترل است .

چگال بوز

چگال بوز شکل دیگری از مواد است که به واسطه سرد شدن ذراتی به نام بوزون ها که معمولا رفتاری یه شکل موج داردند به وجود می اید.شکنندگی از مهم ترین ویژگی های چگال بوز است که از جامدات به ارث برده است. همچنین رفتار بوزون ها به گونه ای است که تمایل دارند با هم پیوند برقرار کنند و به هم متصل شوند . یک اتم در صورتی که حاصل جمع تعداد الکترون ، پروتون و نوترون هایش زوج باشد، بوزون است .

چگال بوز

اطلاعات تماس

آدرس: تهران ، اتوبان چمران جنوب - نرسیده به میدان توحید- باقرخان غربی -پلاک ۱۰۱ - واحد ۳

تلفن های تماس : 02166412612  و  02166412608

 

مشاوره قبل از خرید

شما میتوانید با تماس با کارشناسان ایمن گستر شیمی از مشاوره رایگان استفاده کرده و ما به صورت کامل پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستیم ، همچنین اگر کالای خاصی مد نظر شما باشد در تهیه آن شما را راهنمایی کنیم .

درخواست مشاوره
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به ایمن گستر شیمی می باشد .